Gumiszerelés éjjel

A defekt nem válogat, így garantáltan a legtöbb autóst utoléri egyszer élete során, és mindenki megnyugodhat azzal kapcsolatban, hogy gyakran a lehető legrosszabb helyen és időben. Noha a menetközben kapott durrdefekt esetében nyilván a legtöbb autós örülni fog annak, ha egyáltalán az úton tudta tartani az autóját, mintsem hogy azon zsörtölődjön, hogy az éjszaka közepén történt vele ez a kellemetlen eset.

A gumicsere és a gumiszerelés nappal is rendkívül fárasztó és stresszes munkafolyamat, amelyben könnyű leizzadni, pláne amennyiben az ember még az út mellett, a forgalomban végzi a műveletet. Mindennél csak egyetlen aggasztóbb helyzet állhat elő, ha a gumicsere és a gumiszerelés éjjel történik, hiszen bizonyára senki sem teheti, és nem is akarja megtenni, hogy az éjszaka kellős közepén otthagyja autóját, esetleg ott tölti az éjjelt addig, amíg ki nem világosodik.

Gumiszerelés éjjel? Bízzuk másra a piszkos munkát!

A legtöbb autós egyik legnagyobb rémálma – a baleset mellett – bizonyára az, hogy az éjszaka folyamán defektet kap kocsijával. Ez azért is különösen kellemetlen, mert éjjel kevésbé nagyobb valószínűséggel állnak meg az emberek segíteni, a sötétben pedig nem csak nagyobb lesz a balesetveszély mértéke, hanem ezen felül a helyzetet sem tudjuk megfelelő mértékben felmérni, mert biztosan nincs az autóban néhány nagy teljesítményű reflektor ahhoz, hogy megvilágítsák a környezetet a megfelelő munkakörülmények kialakításához. Sötétben sokkal nagyobb kihívást jelent megtalálni az autón az emelőpontot, de még olyan hétköznapi műveletek is sokkal komolyabb problémát jelentenek, mint a csavarok kitekerése.  gumiszerelés éjjel tehát nem egy túl kellemes feladat!

Szerencsére ma már nem is vagyunk rákényszerítve arra, hogy ezt nekünk kelljen megcsinálnunk, hiszen modern és felgyorsult világunkban egyre több olyan gumiszerviz van országszerte – megyénként már legalább egy garantáltan üzemel –, amelyek vállalják a gumicsere vagy gumiszerelés éjjel történő elhárítását is. Ilyen esetekben egy direkt erre a feladatra szakosított szerviz kocsi érkezik a helyszínre, így akár autópályán, akár egy kisebb mellékúton, akár valahol a semmi közepén kaptunk defektet, garantáltan segíteni tudnak majd számunkra. Az efféle, direkt gumiszerelésre és gumicserére szakosított gépjárművek ugyanis mindent tartalmaznak, amire csak szükség lehet az efféle problémák esetében, így saját generátorral és beépített kompresszorral, mechanikus emelővel és szerszámokkal is rendelkeznek annak érdekében, hogy a probléma a lehető leggyorsabban elhárításra kerüljön. Az éjjeli munkához ráadásul nagy teljesítményű reflektorok is felszerelésre kerültek a kocsira annak érdekében, hogy ne csak megfelelően biztosítani tudják a helyszínt, hanem kellő világosságot is tudjanak garantálni a munkához.

Soha ne álljon neki egyedül!

Ha többről van szó, mint egyszerű kerékcsere, éjszaka soha ne álljon neki a munkálatoknak, sőt mi több, még a cserének sem abban az esetben, ha esetleg nem túl gyakorlott ezen a téren. A gumiszerelés éjjel ugyanis korántsem veszélytelen! Nem csak, hogy nem tudjuk megfelelően biztosítani a helyszínt, és felhívni a többi autós figyelmét arra, hogy problémánk akadt, és az út szélén állunk, hanem ezen felül az is komoly problémát jelenthet, hogy megfelelő biztonsággal felemeljük az autót. Sötétben ugyanis nehezebb megtalálni az emelési pontokat, és ha az autó netán leesik az emelőről, az nagyon súlyos károkat is előidézhet, de garantált féktárcsa cseréhez vezet, hovatovább az autó is mozdíthatatlanná válik, és mindenképpen mentőt kell hívnunk hozzá.


Összes hír