Amiben nem tud segíteni egy átlagos gumiszerviz

Ilyen egy átlagos gumiszerviz

Egy átlagos gumiszerviz az esetek többségében a snassz szolgáltatásokat nyújtja, vagyis ha bevisszük az autónkat, esetleg felnijeinket, akkor azokon cserélik a gumikat kérésünknek és igényeinknek megfelelően. A gumiszervizek többsége általában komolyabb raktérkészlettel is rendelkezik, tehát azonnal és készletről tudunk válogatni a különféle termékek között, de természetesen hozott anyaggal is dolgoznak a gumisok, akik ezen felül szakmai tanácsadás mellett defektjavítással, valamint centirozással foglalkoznak még. Egy átlagos gumiszerviz azonban ezen túl nem kínál extra szolgáltatásokat, hiszen egy átlagos autósnak általánosságban csak erre van szüksége. Ez azonban összességében egy óriási általánosítás!

Amiben nem tud segíteni egy gumiszerviz! Vagy mégis?

Ma már Magyarországon is több olyan gumiszerviz van, amelyik alaposan kibővített kínálattal és szolgáltatásokkal várja ügyfeleit. A határozottan nyugati mintára kialakított új szolgáltatók azért alakultak, mert tisztában vannak a modern, felgyorsult világ igényeivel, avagy azzal, hogy az emberek azokat a szolgáltatókat választják, akik minél gyorsabban a rendelkezésükre tudnak állni, és ez még akkor is igaz, ha a szolgáltatásért esetleg többet kell fizetniük. Egy átlagos gumiszerviz például délelőtt, esetleg még kora délután van nyitva, manapság azonban már vannak olyan szolgáltatók, amelyek 24 órás ügyeletet vállalnak, vagyis egész nap, akár még éjszaka is várják ügyfeleiket.

Azt ugyanis nem tudjuk megmondani autónknak, hogy mikor kapjon defektet, mikor szabja ki a gumit egy kátyú vagy egy padka. Ez történhet este 8 órakor is, és ha reggel dolgozni kellene mennünk, esetleg iskolába vinni a gyereket, akkor vajon mit tehetünk? Most már tudjuk: felkereshetünk egy non-stop gumiszervizt, ahol nem csak vészhelyzetekben várják az embereket, hanem akkor is, ha túl elfoglaltak vagyunk délelőttönként, esetleg nem tudjuk megoldani máskor a gumicserét, csak és kizárólag esténként. Ez azonban még nem minden! Ha defektet kapunk, az esetek többségében nem tudunk tovább haladni az autóval, avagy azonnali beavatkozásra van szükség.

Ha nem szívesen nyúlunk hozzá autónkhoz, esetleg nem tudjuk, hogy miként is kell, vagy éppenséggel nincs pótkerekünk sem, akkor ma már akad néhány olyan gumiszerviz, amelyik akár a nap 24 órájában jön, és kiment minket a bajból, legyünk akár az autópályán, akár egy kis vidéki mellékúton. A defektjavítás ugyanis az esetek többségében csak egy néhány perces művelet a gyakorlottabb kezek számára, és amennyiben a gumi nem durrant szét, vagy nem sérült a felni, akkor a javítás helyben, azonnal, néhány percen belül elvégezhető, így az autó biztonságosan folytathatja útját.


Összes hír