Nonstop gumicsere: minden, amit tudni érdemes róla

Nonstop gumicsere: minden, amit tudni érdemes róla

Magyarországon az egyik legnépszerűbb autózási időszak a nyár, amikor szinte mindenki felkerekedik és kisebb-nagyobb utakat tervez, azonban nem számolnak egy esetleges, út közbeni gumicsere eshetőségével.Ők leginkább nonstop gumicsere módját választják. Vannak, akik csupán a közeli fürdőbe térnek be, kisebb családi program gyanánt, mások a Balatont célozzák meg és vannak olyan, elszánt autósok is, akik képesek akár a Görög tengerpartra is leautózni a nyári iskolaszünet és a hosszú szabadságok alatt.

A nyaralni induló tömeg persze a legtöbb autópályát és közutat is elárasztja, így minden, autóval kapcsolatos műszaki probléma, sokkal kellemetlenebb ebben az időszakban, hiszen nem csak magunknak okozunk vele bosszúságot, hanem a többi autósnak is. A nevesebb autószervizek szerint, hosszabb utazás előtt mindenképpen érdemes átnézetni autónkat, ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

Az alapvető műszaki felkészültséget a magunk, a családunk és az úton közlekedő többi autós érdekében is készítsük elő. Sokszor menthet meg kellemetlen helyzetektől egy pár ezer forintos átvizsgálás vagy kisebb javítás, esetleg olyan dolgokra is fény derülhet egy rutin ellenőrzés során, aminek előjelet még csak nem is tapasztaltuk. Ha az autónk felkészült a nyaralásra vagy éppen a telelésre, akkor már csak a családot és a csomagokat kell bezsúfolni a négykerekűnkbe és indulhatunk is a rövidebb-hosszabb utunkra.

Egyetlen egy dolog állhat már csak a boldog, gond feletti kikapcsolódásunk útjába, ez pedig nem más mint egy nem várt gumi defekt.

Nonstop gumicsere. Hogyan is történik?

Még akkor is, ha mindent megtettünk, hogy családunkat és autónkat is biztonságban tudhassuk, bármikor történhet nem várt durr defekt vagy bármilyen más gumiabroncs hiba, ami miatt nem tudjuk folytatni az utunkat. Kellő szaktudás vagy szerszámok hiányában pedig egy kerékcsere is gondot okozhat. Sokan felelőtlenül a nagyobb csomagtér érdekében a csomagtartóból egy hosszabb út esetén még a pótkereket is beáldozzák.

 

Ezt persze azonnal megbánják, ahogy probléma adódik és szükség lenne rá. Egy forgalmas autópályán, az év legmelegebb napjaiban pedig nem túl barátságos időtöltés az út mellett rostokolni, várva a csodát, hogy a kerekünk megjavítja vagy kicseréli önmagát.

Szerencsére ma már nem kell ilyen esetekben sem pánikba esnünk, mert létezik már, úgynevezett Nonstop gumicsere szolgálat is, amely akkor segít, amikor a legnagyobb a baj. A Nonstop gumiszervíz szolgálat 24 órás ügyeletben várja a bajba jutottak telefonhívásait, ha azok defektet kaptak, kátyúba hajtottak vagy más probléma adódott a kerekükkel.

A szolgálatot akár "padkázás", ütött felni vagy kiszakadt gumi esetén is hívhatjuk éjjel-nappal. A modern technológia felkészültség jellemezte Nonstop gumijavítók azonnal a helyszínre sietnek, hogy szakszerű segítséget nyújtva, azonnal megoldják a problémát. A szakemberek akár egy szántóföld közepére is képesek gyorsan eljutni és a legkisebb kerekektől a legnagyobb méretű gumiabroncsokig megjavítani azt.

Gumi defekt, amikor már nincsen időnk

Ezek a defektek mindig a legrosszabb időben történnek, amikor egyáltalán nem hiányzik egy plusz probléma. Vagy a legnagyobb forróságban, lehetőleg autópályán, másoknak és magunknak is bosszúságot okozva ezzel, vagy éppen télen, amikor kinn csak úgy repkednek a mínuszok. Segítségül pedig pont akkor egy ismerősünk sem tud a rendelkezésünkre állni. Idevágó idézet Murphy törvénye is, miszerint: "Ami elromolhat, az el is romlik!" és hát miért ne a legrosszabbkor, a legrosszabb helyen történne mindez?!

A legjobb, ha inkább már otthon felírjuk a Nonstop gumiszerviz szolgálat telefonszámát, hogy baj esetén biztosan legyen a tarsolyunkban egy segítőkész társ, aki biztosan rá fog érni és amilyen gyorsan csak lehet, odasiet és segít a bajban. Jegyezzük tehát jól fel ezt a számot: +36 30 957 3789 mint NonStop gumiszerelés éjjel-nappal.

Az idő hiánya mindig gondot okoz a hibák javításánál, hiszen általában ha valahová igyekszünk, időre tesszük azt. Nem szeretnénk sokat késni még akkor sem, ha éppen egy ilyen gumijavításit igénylő probléma lépett közbe. A gyerekeknek a hátsó ülésen pedig mindig kell valami biztató szó, így nem csak a morgásunkat és tanácstalanságunkat kell látniuk.

Egyszerűen csak tárcsázzuk a NonStop gumiszervíz szolgálat számát, akik a lehető leggyorsabban a helyszínre sietnek, hogy a problémás gumit megjavítsák és mi a családdal folytathassuk az utunkat és kellemes élményeket gyűjthessünk a kellemetlen defekt után. A nyaralás végére biztosan, majd csak ez is egy jó sztori lesz, amit nevetve mesélünk majd a rokonságnak élménybeszámoló gyanánt.

Gumiszerelés műhely nélkül

A helyszíni gumijavítás nagy előnye, hogy nem kell behozni egy fix, meghatározott helyen lévő műhelybe az autót vagy a kereket, elég egy telefonhívás és a szakemberek, komplett javítófelszereléssel a helyszínre sietnek. A 24 órás, NonStop gumijavítás alapja az a szervizautó, amely a lehető legkomplexebb technológiával rendelkezik. A gumiszerelés így gyakorlatilag bármilyen helyszínen elvégezhető segítségével.

Ez a mozgó szervizautó teljesen önellátó és a benne lévő gépek működtetését és a sűrített levegőt is a benne lévő rendszer garantálja. A teljesen mobilis, aggregátorokkal felszerelt mobil-műhely így a legkülönbözőbb helyszínekre is képes gyorsan odaérni és megoldani a problémát. Természetesen nem csak vészhelyzetben tud segíteni a NonStop gumicsere szolgáltatás.

Olyanoknak is hasznos lehet, akik egyszerűen nem szeretnek gumiszerelőhöz járni vagy nincs idejük rá.

A mobilgumis modern jármű ilyenkor elmegy az otthonunkhoz vagy más megbeszélt helyre, ahol az autónk tartózkodik és az adott helyszínen képes megjavítani vagy kicserélni az autógumikat. Érdekes információ, hogy Budapest területén még a külön kiszállási díj miatt sem kell aggódnunk, ugyanis teljesen ingyenes.

A NonStop gumijavító szolgáltatás akár motorkerékpárokhoz, kishaszon járművekhez és más, speciális gépekhez is igényelhető, nem csak személyautókhoz.

Télen mikor cseréljünk gumit?

Ha szeretnénk minél jobban ügyelni arra, hogy autógumijaink épségben maradjanak, akkor érdemes őket időben cserélgetni. A szezonális gumicsere ugyanis meghosszabbítja az autógumik élettartamát. Ez persze logikus is, hiszen a téli kerekek keményebb anyagból készültek, más a gumikeverékük és más adalékanyagokat tartalmaznak mint a nyáriak. Erre azért van szükség, mert télen a hideg, havas, saras, sózott és latyakos úton egész más hatásoknak vannak kitéve a kerekek mint nyáron a forró aszfalton. A kopás optimalizálása érdekében ezért célszerű évente kétszer elvégezni vagy elvégeztetni a szezonális gumicserét. A téligumikat már késő ősszel, még a tartós hideg előtt érdemes felszereltetni.

Bár külön törvény Magyarországon nem kötelez rá, de 7 fok alatt már érdemes a téli gumikkal közlekedni, a magunk és a környezetünk biztonsága érdekében is. Ha pedig külföldre megyünk, érdemes utána járni, hogy milyen szabályozások vonatkoznak a téligumi használatra, mert borsos árat fizethetünk büntetés gyanánt, ha nyári gumival közlekedünk egy ilyen országban.

Nyáron mikor cseréljünk gumit?

A nyári gumikra való átállásnál nincs meghatározott vagy megszokott Celsius fok, mint a téli gumiknál. A téli gumis 7 Celsius fokot azonban akár a nyári gumikra is alkalmazhatjuk és a tél után, a tavasz beköszöntével, amikor már tartósan 7 Celsius fok felett van az időjárás, érdemes felkeresni kedvenc gumiabroncs műhelyünket vagy NonStop gumicsere szolgálatot rendelni, hogy megszabaduljunk a zord időkre való téli gumitól, és a meleg aszfalthoz illő, nyári gumi vegye át a helyüket az autónkon.

A nyári gumik jobban tapadnak és kevésbé kopnak a forró utakon, hiszen ezek speciálisan, direkt ezekre a nyári körülményekre lettek kialakítva mind alapanyagukban, mind bordázatukban.

A nyári gumik és a téli gumiabroncsok élettartamát nagyban befolyásolja az is, hogy a szezonális gumicsere közben hogyan tároljuk őket. Érdemes figyelembe venni néhány alapvető szabályt, hogy minél tovább, jó minőségben tudjuk a kerekeket felhasználni. Például ne tároljuk zsákokban és óvjuk őket a napfénytől.

A garázsokban, pincékben biztos helyen tároljuk, olajoktól, penésztől, nedvességtől távol. A felnire szerelt kerekek tárolása eltér a felni nélkül tároltakétól. Például a felnis kerekeket fel lehet függeszteni és toronyba építeni, még a felni nélkülieket nem, ezeket viszont egymás mellé sorakoztathatjuk, még a felniseknél ezt nem szabad. Ha odafigyelünk a gumik tárolására és a szezonális gumicserére, akár több évig is meghosszabbíthatjuk a gumik életét.

Gumiszerelés áraink ha nonstop van ránk szüksége

A mobil gumis abroncsjavító NonStop gumi szolgálatának díjai különböző feltételek szerint lettek kialakítva, hogy tökéletesen kiszolgálják az ügyfelek igényeit de kíméljék azok pénztárcáját.

A 24 órás ügyelet, a nap minden percében várja a hívásaikat, hogy a szakemberek, a legjobb tudásuk szerint segíthessék a rászoruló autósokat. A munkaidő hétfőtől péntekig tart, reggel 8 órától, este 20 óráig. Ezen időszakon kívül azonban ügyeleti díjat kell fizetnünk amely mindössze 3.000 Forintért elég barátságos ár, ha például hajnali 3 órakor szorulunk segítségre. Az acélfelnis gumiszerelés ára 15” alatt 1.600 Ft, felette 1.800 Ft.

4X4 és kisteherautó kerekek szerelése 2.000 Ft. Alufelnin ugyanezek az árak 1.800, 2.100 és 2.500 forintra módosulnak.

A defekttűrő gumiabroncsok 500 forint felárért javítandók. A minimum gumiszerelési díj 6.000 Ft és a fenti árak a helyszínen történő, legalább 4 darab gumiabroncsra vonatkoznak. Budapest területén parkolókban, mellékutcákban az északi kerületekben (I. II. III. IV. XII. XV. XVI. XVII. kerület) 9.900 Ft/db, még a többi kerületben (V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XIII. XIV. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerület) 7.900 Ft/db defekt javítási költséggel számolhatunk. Budaörs és Törökbálint szintén 7.900 Ft-os árkategóriába tartozik, még Érd, Budakeszi és Biatorbágy 8.900 Ft/db árba kerül. A parkolóházakban és mélygarázsokban történő defektjavítás esetén, ahová a szervizautó nem fér be, 2.000 Ft plusz költséggel kell számolnunk. A NonStop gumiszerviz szolgálat az autópályákon is elérhető, 14.990 Ft/db áron.

Autóúton és más forgalmas nagy úton 11.990 Ft-ba kerül. Budapesten kívül minden, a szerviztől megtett kilométer után 100 Ft kiszállási díjat számolnak fel. A helyszínen több segédanyagot és egyéb szolgáltatást is vásárolhatunk. Így például szelepeket 300 Forintért, perem tömítést 600 Forintért, Perem csiszolást 700 Forintért, Acélfelni nagyobb javítást 2.000 Forintért, selejtgumi elszállítást 250 Forintért és gumipakolást 500 Forintért.

A mobil szerviz klíma töltéssel és javítással is foglalkozik melyek ára 4.000 forinttól 13.900 Forint között mozog szolgáltatásoktól függően. Fontos információ, hogy a feltüntetett árak nettóban értendők, ezek a 27%-os ÁFA összegét nem tartalmazzák. Illetve, hogy a megrendelő hibája miatt meghiúsult munka is kiszámlázásra kerül. Keressük őket bizalommal, hogy gyorsan segíthessenek ha baj van és szükségünk van a segítségre!


Összes hír