Nyári gumi ápolási tippek

Futófelület A futófelület mélysége jelzi, hogy mennyire kopott már el az abroncs. Mindenképpen le kell cserélni a gumit, ha a futófelület már csak 1,6-2 mm mély, mivel ilyenkor már csökken a tapadása, sérülékenyebb és sokkal baleset veszélyesebb. Ezek a barázdák azok, melyek elosztják a kerék alatti vízréteget, így jobban megmarad a vizes útfelületen is.

Ha a futófelület mélyebb, akkor több vizet képes elosztani, így az autó nem ül fel a vizesebb aszfaltrétegeken sem. Természetesen a futófelület nem csak a nedves úton fontos, a fékezéskor is meghatározó szerepe van!

Nyári gumiabroncs centrírozás

Gumit otthon is lehet cserélni, mégis érdemes autógumisnál elvégeztetni ezt a műveletet, mivel ott ki is centrírozzák a kerekeket. A centrírozás során apró ólomsúlyokat erősítenek a felnire, s egy géppel bemérik a centrírozott kerék kiegyensúlyozottságát.

A kiegyensúlyozott keréken egyenletesen kopik a gumi, és nem lép fel vibráció, az autó kényelmesen vezethető.

A rosszul kiegyensúlyozott kerék miatt károsodhat az autó felfüggesztése, futóműve és kormánya.

Keréknyomás

Érdemes rendszeres időközönként ellenőrizni a keréknyomást, mivel a nem megfelelően felfújt, vagy túlfújt gumi nem tapad megfelelően, és akár a nyári gumi idő előtti elhasználódásához is vezethet. Nem mellesleg a nem megfelelően felfújt kerék miatt az autó több üzemanyagot is fogyaszt, így a rendszeres ellenőrzéssel nem csak a gumikat kímélhetjük meg, de mérsékelhetjük autónk fogyasztását is!

Az ajánlott keréknyomás megtalálható az autó gyártója által készített leírásban, illetve általában a tanksapka fedelének belső oldalára is felragasztják.

Hogyan vásároljunk nyár gumit hitelből?

Amennyiben már elkéstünk a gumiápolással, vagy az már túlságosan elkopott, akkor mindenképpen új garnitúrát kell venni. Ha éppen nincs erre pénzünk, érdemes megfontolni hitel felvételét, a nyári gumi személyi kölcsön, vagy folyószámlahitel igénybe vételével is könnyen megvásárolható tudtuk meg a hitelmindenkinek.hu szakértőitől.

Ha biztosak vagyunk abban, hogy fizetni tudjuk a részleteket, akkor nincs más dolgunk, csak bemenni a bankunk legközelebbi fiókjában, s az ügyintéző segítségével már intézhető is a hitel! Ezután már csak az autógumist kell felkeresnünk, hogy átcserélje az elhasznált abroncsokat az újra.


Összes hír