Nyári gumi szerelés nonstop, akár házhoz is megyünk

A nyári gumi szereléshez tudnunk kell a nyári gumikról, hogy kimondottan arra vannak kifejlesztve, hogy a felforrósodott úttestet is remekül elbírják. Nyári gumit a szakértők szerint tavasszal kell felszerelni, akkor, amikor az átlag hőmérséklet meghaladja a 7 Celsius fokot. A nyári gumi remekül bírja a magas hőmérsékletet, ezért nagy hiba lenne szezonon kívül, télen használni a nyári gumikat. Sokan azzal sincsenek tisztában az autósok, hogy miben is különbözik a nyári gumi és a téli gumi. A téli gumi például anyag összetétele sokkal puhább, mint a nyári gumi anyag összetétele, ezért a hamarabb kopik és megy tönkre akkor, ha meleg aszfalton használjuk.

Arról nem is beszélve, hogy mintázatuk is különbözik, ezért pedig kevésbé tapadnak az úttest felületéhez, amit főleg induláskor, illetve fékezéskor észlelhetünk.

Nyári gumi szerelés

A nyári gumi szerelést az autósok általában két okból szokták elvégezni. Az egyik, amikor az évszakváltozás miatt cseréljük le az időjárásnak megfelelően a gumit, a másik, pedig amikor az abroncs elhasználódik, elkopik és újra kell vásárolni. A télről nyári gumira váltást tavasszal kell elvégezni és ha gumi szervizbe tároljuk és cseréljük le a gumikat, akkor a szakemberek megfelelően le fogják ellenőrizni a felszerelendő nyári gumik állapotát, minőségét és kopását. Ezt a legjobb, ha szakemberre bízzuk azért, mert a gumikopás jeleit sokan észre se veszik. A gumiabroncsok profilmélységét egy speciális mérőeszközzel szokták ellenőrizni. A szakemberek úgy tartják, az se jó, ha megvárjuk, amíg a gumi teljesen elhasználódik. Gumicserét érdemes elvégezni a tengelyek között is, körülbelül 10000 kilométerenként.

Így a gumik egyszerre fognak kopni és ennek köszönhetően elkerülhetjük a rendellenes kopást is.

Nyári gumi szerelés otthon, szakemberekkel

Ha gumi csere előtt állunk, célszerű időben, még szezon előtt időpontot foglalni a gumisnál. Van, hogyha nagyon koraiak vagyunk, akkor is várnunk kell 1-2 hetet a szabad időpontra. Így ebben az időszakban mindenképpen készüljünk fel hosszú várakozási időre is. Ha előzőleg is ennél a gumisnál cseréltettük ki az abroncsokat, akkor valószínűleg ott a gumisnál, megfelelő körülmények között tárolják a gumikat. Ha otthon tároljuk, akkor mi vigyük el a gumishoz a felszerelendő abroncsokat.

A felszerelés ideje körülbelül 1-másfél órát vesz igénybe.

Nonstop gumicsere nyáron is létezik

Ha szeretnénk ezt a nyári gumi szerelést vagy cserét kényelmesen, könnyedén és gyorsan megoldani, akkor jó megoldás lehet a mobilgumi szerviz felkeresése. 24 órás ügyelettel folyamatosan rendelkezésünkre állnak és házhoz jönnek azért, hogy megkönnyítsék a dolgunkat. Nem kell a koszos abroncsokkal telepakolni a kocsinkat, nem kell sorban állni a gumisnál, ők akár akkor is elvégzik a cserét, amikor mi munkában vagyunk.

Hiszen nem csak otthoni címet adhatunk meg, hanem akár a munkahelyükre is kijönnek, gyorsan és profi eszközökkel elvégzik a munkát. Ez a megoldás azok számára lehet tökéletes, akik időszűkében vannak és nem szeretnek feleslegesen várakozni. A szezonális gumicserén kívül házhoz jönnek és elvégzik a szakszerű, gyors defektjavítást is, a motorkerékpár mentését, autók klímafeltöltését, vagy akár autópálya mentést is.


Összes hír