Téli gumi szerelés nonstop, akár házhoz is megyünk

A magyar autósok nagy része egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mikor van itt az ideje a téli gumi szerelésnek, mikor cseréljék át nyári gumiabroncsaikat a téliekre. Sokszor addig halogatják, amíg csak lehet és képesek azt is megvárni mikor már leesett az első hó és kemény fagyok vannak.

Viszont a téli gumi nem azért téli gumi, mert csak télen, hóban lehet használni! Szakemberek úgy tartják, az a jó, ha akkor cseréljük le az abroncsokat, mikor a napi átlaghőmérséklet már 7 Celsius fok alatt van. Tehát nem kell megvárni a havazást, hiszen már ilyenkor is lehetnek talaj menti fagyok, főleg este és kora reggel.

Miért fontos a téli gumi szerelés?

Ha téli időjárásban nyári gumival felszerelt autóba ülünk, akkor az életünkkel is játszhatunk. Egy nyári gumi nevéből is adódóan a nyári hőségre és a hatalmas kánikulára lett kifejlesztve. Hidegben való használata tilos és életveszélyes is lehet!

A szezonális gumicsere éppen azért szükséges, mert a téli gumi van kifejlesztve a téli időjárásnak megfelelően. Sokan azt sem tudják, mi a téli és a nyári gumi között a különbség. A két legnagyobb különbség az anyagösszetétel és a mintázat.

A téli gumiba készítéskor olyan anyagot kevernek, mely megakadályozza azt, hogy nagyon hideg időjárásban, fagypont alatt a gumi merevvé váljon. Mivel értelemszerűen a nyári gumi nem erre van kifejlesztve, ez az anyag abból hiányzik, ezért a nyári gumi keménnyé és merevvé válik, ha fent hagyjuk autónkon, télen is. Ebből kifolyólak nehezebb irányítani, könnyebben megcsúszik, nehezebb vele fékezni.

A másik nagy különbség a mintázat, ami a gumikon látható. A téli gumiban sokkal mélyebb mintázat található, ez pedig azért fontos, hogy a havas latyakot könnyebben el tudja vezetni, ezért is nehezebben csúsznak meg a téli gumik.

Ha sokáig halogattuk a gumicserét és megvártuk az utolsó utáni pillanatot is, akkor nem csak saját, de mások biztonságával is játszottunk. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor, mikor már beköszöntött az „igazi” tél, mindenki fejvesztve rohan a gumisokhoz téli gumi szerelésre és nagy a valószínűsége, hogy mire nekünk is eszünkbe jut, addigra már hosszú hetekre előre le van foglalva az összes szabad időpont.

Hogyan állnak a téli gumi szereléshez a mobilgumi szervizek?

Mi akkor a teendő, ha nem szeretnénk ennyit várni? Ha ügyesek vagyunk és kicsit tapasztaltak, akkor képesek vagyunk saját magunk kicserélni az abroncsokat, viszont ez tapasztalat hiányában hosszú ideig is eltarthat. Ha már nincs időnk, így az ünnepek előtt gumishoz vinni autónkat, jó megoldás lehet felkeresni egy olyan céget, aki házhoz jön és rövid időn belül megoldja a problémánkat.

Garantáltan időt spórolhatunk meg, hiszen nem csak otthoni címünket, de akár a munkahelyünk címét is megadhatjuk és amíg mi dolgozunk, a szakemberek elvégezhetik a gumicserét. A gumicserét elvégzik személygépjárműre, kis teherautóra és motorkerékpárra is. A 24 órás ügyeletüknek köszönhetően a nap bármely szakában felkereshetjük őket.

Nekünk nem kell kerekeket pakolásznunk, sem magunkat, sem autónkat nem kell összekoszolnunk, nem kell sorban állni és várakozni a gumisnál. A mobilgumi szerviz igen modern kerékszerelő gépekkel felszerelve érkezik a megadott címre és garantáltan minőségi munkát fognak végezni.

A téli gumi szerelés még soha nem volt ilyen egyszerű és praktikus. Természetesen a mobil gumi szervizesek nem csak szezonális gumicseréhez értenek és akkor is segítségünkre sietnek, ha klíma feltöltéséről van szó, defektről vagy autópálya mentésre van szükségünk.


Összes hír